bright friday osta vastuullisesti kestävämmin huomiseen (1)

Osta vastuullisesti

nummela harju kansallis romanttinen maisema osta vastuullisesti inspiroidu metsästä sinivuokko

Kuluttaja maksaa tuotteesta pilkkahinnan, joku muu maksaa todellisen laskun ja valitettavasti se on ympäristö sekä luonto.  Osta vastuullisesti.

Tehdään tähän muutos. Vaaditaan yrityksiltä kestävämpää huomista. Voit vaatia sitä muuttamalla kulutustottumustasi. Onko tapanasi hankkia hyödykkeitä hetken mielijohteesta, ilman varsinaista tarvetta? Tiedän, ympärilläni on paljon tällaista ostokäyttäytymistä ja myönnän näin olen itsekin käyttäytynyt.

Kuluttaminen on jonkin tarpeen tyydyttämistä, jonkin tuotteen hyödyntämistä, jostakin nauttimista hetkellisesti tai pidempään. Vastuullisesta kuluttamisesta puhuttaessa katse kääntyy kuluttajaan, joka ostaa tai muulla tavoin hankkii hyödykkeitä vain omaan tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön.

Eettisestä kuluttamisesta puhutaan silloin, kun kuluttaja ostaa tai hankkii hyödykkeitä sellaisilta yrityksiltä, jotka noudattavat tiettyjä eettisiä toimintatapoja. Vastuulliseen ja eettiseen kuluttamiseen liittyy olennaisesti pitkäaikainen käyttö. Vaikka tämä olisikin hetken mielijohteesta tehty ostos, ovat ne ekologisemmin ja kestävämmin tuotettu, kuin pikamuoti tai laaduttomasti tehty tuote tai hyödyke. Kierrätystä ja uudelleenkäyttöä suositaan. Tietenkin.

Ostamalla vastuullisesti ei tarkoita sitä, että uusien tuotteiden hankkiminen tulisi lopettaa. Kyse on siitä, että ostettava tai hankittava hyödyke on tuotettu laadukkaasti kestävistä materiaaleista ja niiden kierrättäminen tai uudelleenkäyttö tavalla tai toisella on mahdollista. Sinivuokon tuotteet ovat jo käyneet kolminkertaisen kierrätys elinkaaren läpi, kun asiakas ostaa tuotteen.

Kulutustottumukset muuttuvat, kun läpinäkyvyys lisääntyy. Voit tehdä tietoisempia päätöksiä osta vastuullisesti.

Läpinäkyvyydellä tarkoitetaan yleensä sitä, kuinka avoimesti ja helposti kuluttajat voivat saada tietoa tuotteista, palveluista, yrityksistä ja niiden toimintatavoista. Kun kuluttajille tarjotaan enemmän tietoa, he voivat tehdä parempia ja tietoisempia päätöksiä ostamisessaan. On hyvä, että kuluttaja on tietoinen ja vaatii yrityksiltä kestävämpää huomista.  Tämä voi johtaa useisiin muutoksiin kulutuskäyttäytymisessä. Osta vastuullisesti voi olla jotakin näistä:

  • Vastuullisuus ja eettisyys: Läpinäkyvyys voi lisätä painetta yrityksille toimia vastuullisesti ja eettisesti. Kuluttajat voivat kiinnittää enemmän huomiota siihen, miten tuotteet valmistetaan, millaisia materiaaleja käytetään, ja miten yritykset kohtelevat työntekijöitään.
  • Tuotteiden alkuperä: Kuluttajat saattavat kiinnostua enemmän siitä, mistä tuotteet tulevat ja miten ne valmistetaan. Esimerkiksi isompien yritysten kierrätysmateriaaleista valmistetut mallistot, kuinka läpinäkyvä on elinkaari.
  • Hintatietoisuus: Jokaisen kuluttajan olisi hyvä käydä läpi kotimaisen verotuksen ja hinnoittelun laskutapa. Mistä hinta koostuu oikeasti. Läpinäkyvyys hinnoittelussa voi johtaa siihen, että kuluttajat vaativat selkeämpiä hintatietoja ja vertailevat hintoja helpommin.
  • Arvot ja brändit: Kuluttajat kiinnittävät entistä enemmän huomiota yritysten arvoihin ja brändikuvaan. Sanomattakin on selvää, yritykset jotka ovat mukana kiertotaloudessa, jotka ovat avoimia ja jakavat samanlaisia arvoja kuin kuluttajat ovat vastuullisesti mukana.
  • Asiakaspalaute: Läpinäkyvyys voi tehdä helpommaksi asiakkaiden palautteen antamisen jolloin läpinäkyvyys johtaa tietoisuuteen. Ollaan avoimia.

Näistä kehityksistä Sinivuokko on ollut äärettömän innoissaan. On ilo huomata kuinka muutkin yritykset muuttavat yritystoimintaansa kestävämpään ja vastuullisempaan suuntaan. Pienempi yritys on hiukan ketterämpi muuttamaan omaa yritysideaa ja suuntaa kuin isompi raskaampi yritys, mutta muutokset on huomattavissa.

Sinivuokko on kestävän kehityksen ystävä. Olemme kiertotalousyritys, joka jokainen päivä rakentaa kestävämpää huomista jo vuodesta 2016. Osta vastuullisesti ja kiitos, että olet mukana tukemassa toimintaa.

________________________________________________________osta vastuullisesti ompelimo helsinki sinivuokko kestävä kehitys

 

WWW.SINIVUOKKO.FI

Osta vastuullisesti ja tule mukaan tekemään hyvää. Tue kestävien ja vastuullisten tuotteiden hankkimista sekä ennen kaikkea luontoa.

 

_________________________________________________________

Osta vastuullisesti.

 

Luitko aikaisemman lyhyen kirjoituksen kiertotalous yrityksestä?

Seuraatko Sinivuokko korutiliä Instagramissa?   

Seuraatko Sinivuokko ompelimon Instagramia?

Istuta juuresi kestävämpään huomiseen ja tilaa tästä uutiskirje.

Jaa tämä artikkeli