Hääpuku mittatilauksena uniikki hääpuku värjäys liukuvärjäys kangaskukat (1)

Hääpuku värjäys

MITÄ TEHDÄ HÄÄPUVULLE HÄIDEN JÄLKEEN, KUN EN HALUA SITÄ MYYDÄ? 

HÄÄPUKU VÄRJÄYS TAI MAALAUS JA KORISTELUT ENNEN HÄITÄ JA HÄIDEN JÄLKEEN.

Kankaita ja vaatteita pystyy muokkaamaan värjäämällä tai maalaamalla. Huom. Konsultoithan aina ennen lopullista päätöstä värjäyksestä tai maalauksesta. Värin pitävyys riippuu hääpuvun materiaalista ja halutusta lopputuloksesta. Teen aina väri kokeilun, ennen puvun kokonaista värjäämistä. Nykyään pystyn maalaamaan 100% tekokuituista kangasta.

Hääpuku värjäys tai maalaus prosessi voi olla monimutkainen, ja lopputulos riippuu useista tekijöistä, kuten käytetystä väristä, kankaan koostumuksesta ja värjäysmenetelmästä.

maalattu puku pinkki maali

Tässä vaiheessa kuitenkin voin tuoda osaamisen ja kokemuksen erilaisten kankaiden käyttäytymisestä värjäyksessä. Esimerkiksi tietyn kankaan väri saattaa syventyä tai muuttua ajan ja lämpötilan vaikutuksesta. Kaikki tämä täytyy ottaa huomioon.

Värjäyksen lopputuloksesta tulee olla avoimin mielin ja ymmärtää mitä voi odottaa värjäyksen suhteen. Saamme paremman käsityksen, kun tunnustelen materiaalia, tällöin osaan kertoa, millainen lopputulos on mahdollista saavuttaa valituilla kankailla ja värjäystekniikoilla.

Mikäli näytän sinulle värimalleja, on hyvä tiedostaa mahdollinen värivaihtelu ja että lopullinen tulos saattaa hieman poiketa näytteistä riippuen monista tekijöistä.

Katsotaan sinun pukusi, kuinka voin olla avuksi. Pyrin aina luomaan tyytyväisen lopputuloksen ja pidän asiakkaan ajan tasalla työvaiheissa, jotta pysytään arviohinnassa.

Katso alta erilaisia värjäyksellä ja maalauksella tehtyjä pukuja.

 

HÄÄPUKU MAALAUS 100% TEKOKUITU KANKAALLE

 

Aikaisemmin en ollut uskaltanut lähteä maalaamaan 100% tekokuitu kankaalle värin pitävyyden takia. Talvella 2023 aloitin asiakkaan kyseltyä mahdollisuutta ja minulla oli tämä jo joitain vuosia ”muhinut” mielessä. Otin yhteyttä pariin kemisti ystävääni ja tehtiin taikoja.

Lopputuloksena on että pystyn tekemään 100% tekokuituiselle kankaalle maalauksen, niin että se kestää vesipesun ja hankauksen. Värin pitävyys oli loistava.

Tähän mennessä emme ole päässeet kokeilemaan esimerkiksi lämpötila vaihtelua esimerkiksi kesäisen vesisateen tullessa juuri ennen puvun ollessa kuumassa auringossa, kun istahdat polvillesi, niin että helma jää jalkojesi ja pepun väliin. Näissä tapauksissa en vielä pysty antamaan täyttä värin pitävyys tai tahriintuneisuus lupausta, mutta aika hyvä muuten eikö? Maalataanko sinunkin pukusi häiden jälkeen tai ennen häitä?

Hääpuku värjäys 100% tekokuitukankaalle on edelleenkin haasteellinen ja värjäytymisaste haalea. Katso numero 2 värjäys asiakkaan pukuun. Mikäli hakee hailakoita värejä, niin puku on mahdollista kokonaisuudessaan värjätä ja päälle on mahdollista tehdä kirkkaammalla värillä esimerkiksi liukuvärjäys efekti. Tätä voisin jonkin asiakkaan pukuun ehdottaa, niin pääsen näyttämään teille vaihtoehtoja.

 

1. HÄÄPUKU MAALAUS

 

Asiakas halusi valkoiseen hääpukuunsa värikkäitä kukkia ja kirjontaa olalle. Samalla muokattiin hääpuku istuvaksi häihin. Ensimmäinen kuva on muokattu hääpuku häihin. Toisesta kuvasta lähtien puku tuli muokkaukseen häiden jälkeen.

Seuraavana syksynä puku tuli uudestaan työn alle ja tällä kertaa lyhennettiin helma reilusti säären mittaiseksi sekä poistettiin helmasta ylimääräiset paksut kerrokset ja lisättiin maalaus helmaan asiakkaan lempivärillä sinisellä. Tämä puku oli ensimmäinen 100% tekokuitukankaan maalauksen pitävyys kokeilu. Saan kuulla käyttökokemuksia myöhemmin. Ihana kesämekko!

Hääpuku muokkaus ja värjäys ja koristelu ompelimo ateljee sinivuokko (23) Hääpuku muokkaus ja värjäys ja koristelu ompelimo ateljee sinivuokko (23)Hääpuku muokkaus ja värjäys ja koristelu ompelimo ateljee sinivuokko

Hääpuku muokkaus ja värjäys ja koristelu ompelimo ateljee sinivuokko (23) Maalaus kokeilu. Maalaus hääpuku kankaaseen. Helman maalaukseen menossa hääpuku. Hääpuku helman maalaus valmis  Hääpuku muokkaus ja värjäys ja koristelu ompelimo ateljee sinivuokko Hääpuku muokkaus ja värjäys ja koristelu ompelimo ateljee sinivuokko asiakkaan päälläHääpuku muokkaus ja värjäys ja koristelu ompelimo ateljee sinivuokko (23)

 

2. HÄÄPUKU VÄRJÄYS JA MUOKKAUS HÄIDEN JÄLKEEN.

 

Häiden jälkeen valkoinen hääpuku leikattiin kahteen osaan ja värjättiin. Lopputuloksena asiakkaalle erilliset hame ja korsetti.

Hääpuku värjäys ja muokkaus yhtenäisestä puvusta kahteen osaan, korsetiksi ja pitkäksi hameeksi. Tässä käytettiin 100% tekokuituiselle puvulle värjäys tekniikkaa.

Tarkemmat suunnittelut paperille. Ompelimosta löytyi suht samanlaista materiaalia, josta sain tehtyä enemmän pituutta korsettiin sekä korsetin suojaläpän ja joka värjäytyi samassa värjäyksessä kuvassa olevan valkoisen boleron ja koko hääpuvun puvun pohjan kankaan kanssa samanvärisiksi. Samaan värjäykseen laitoin myös suht samanlaista malliltaan ja materiaaliltaan pitsiä, jotta saan irrotettua nykyisestä korsetista pois osan lomittain ja lisäämällä uutta värjättyä pitsiä korsettiin. Tässä oli tarkoitus ettei suoraan jatkettu jatkopala näkyisi niin selvästi eikä erilaiset pitsit loistaisi erilaisuudellaan. Pitsit sulautuivat hyvin korsettiin.

 

häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (7) häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (7) häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (7) häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (7) häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (7) häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen. korsetti yläosa.

 

Paljetit poistettiin pitseistä. Korsetin nyöritysnauha valmistui uudesta kankaasta.

Tekokuituisen hääpuvun värjäys on aina seikkailu, johon pitää lähteä avoimin mielin, matkalla näemme mihin kokonaisuuteen puvun tie vie.

Asiakkaan omasta puvusta en koskaan uskalla antaa 100% värjäyksen lopputulosta, vaikka puvun materiaali tiedettäisiin. Hääpuvuissa saattaa olla monta kerrosta ja tekokuituinen värjäytyy ja kiinnittyy haaleasti. Tästä puvusta näkee hyvin värjäyksen materiaalin erot.

Yläosassa on pitsin ja satiinin välissä tylliä ja päällä pitsit. Tekokuituinen satiini yläosassa on alimpana sekä hameessa kokonaisuudessaan. Tylli värjäytyi limen vihreäksi, satiini haaleaksi mintuksi ja pitsit tumman vihreäksi.

Tärkeintä minulle on että, asiakas ihastui lopputulokseen ja aikoo hääpuvulle antaa uuden elämän. Kiitos siitä!

 

häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (4) häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (4) häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (4) hääpuku häissä muokkaus häiden jälkeen hääpuku muokkaus häiden jälkeen. Yhtenäinen puku muokkaus yläosaksi ja hameeksi. häiden jälkeen hääpukuun väriä värjäämällä ja muokkaamalla puku uuteen käyttötarkoitukseen (7)

 

3. MAALATTU PUVUN HELMA JA MITTATILAUKSENA HÄÄPUKU:

 

Mittatilaus hääpuku vuonna 2018.

Asiakkaan toiveesta maalattiin helma hänen lempi väreillään. Lisäksi helmaan painettiin halutuilla maalin väreillä painetut koirien tassut, hänen koiriensa tassunjäljistä. Vesiliukoinen maali joka kiinnitettiin luonnonkuitu kankaaseen silittämällä. Maalauksesta tuli pesun kestävä.

Puku rakennettiin asiakkaan tuomasta hänelle pienemmästä hääpuvun aihiosta jota käytettiin materiaalina puvun pohjaan.  Korsetti yläosa nyörityksellä ja leveä luonnonkuituinen kierrätetty kangas, johon tehtiin maalaus värit. Helma on maalattu kerroksittain, jotta saatiin eri värien kerrokset esille elävyydellä liukuvärjäyksen tyyliin.

Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko. Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko. Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko. Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko. kierrätyspitsi hääpuku mittatilaus kierrätyspitsi hääpuku mittatilaus Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko.Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko.Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko.

Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko. Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko. Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko.Vaatteiden mittatilaus hääpuku maalattu puku maalaus kankaaseen puku sinivuokko. (16)

 

 

4. KAHDET JUHLAT JA HÄÄPUKU VÄRJÄYS HÄIHIN.

 

Asiakas tilasi vuonna 2022 mittatilaus silkkipuvun itselleen puolison promootio juhliin. Lisäksi pitkähihainen paita takaosan napituksilla ja korkealla pysty kauluksessa, ilman saumoja.

Ajatuksena oli, että juhlan jälkeen muokataan ja värjätään valkoinen puku heidän häihin kesälle 2023. Silkkikankaassa on upea hento kiilto ja rosoinen dupion-pinta.

Hänen toiveena oli saada puvun pohja valkoisen värisenä, jota muokkaamalla saa uudestaan käyttöön vuoden 2023 hääpuvuksi.

Hääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipukuHääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipukuHääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipukuHääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipukuHääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipuku

Promootio juhlat oli juhlittu ja oli vuosi aikaa heidän häihin. Alettiin suunnittelemaan tarkemmin hänen hääpukuaan tähän jo tehtyyn puvun pohjaan.
Hääpukuun haluttiin väriä ja lisää muhkeutta, teatraalisuutta. Kangaskukkia haluttiin myös pukuun kiinni. Yksiolkaiminen yläosan yksityiskohdat, leikkaukset ja drapeeraukset.

 

Hääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipuku Hääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipuku Hääpuku mittatilauksena uniikki liukuvärjäys kangaskukat (1) Hääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipukuHääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipuku Hääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipuku  Hääpuku värjäys ompelimo mittatilauspuku silkkipuku

.Hääpuku mittatilauksena uniikki hääpuku värjäys liukuvärjäys kangaskukat (1) Hääpuku mittatilauksena uniikki liukuvärjäys kangaskukat (1)
Suunnittelin kankaan menekin nuken päällä kiinnittämällä sitä pukuun ja huomioimalla liukuvärjäyksessä olan alle tippuvan kankaan menekin joka jäi vaaleaksi.

Laskostin sen nukella pääpiirteittäin kiinni, jotta huomioin oikean kangasmäärän ennen värjäykseen menoa. Harsin kohokohdat merkeiksi jossa halusin olevan vaaleampaa ja mistä alkaa tummin. Loput kankaasta muotoilin asiakkaan päällä pukuun kiinni.

Loppusilauksena asiakas halusi tilata erilaiset kangaskukat korviinsa, sekä kaasoille omansa ja tarkkaan harkituille kunnia vieraille omat korunsa.
Ihana työ oli toteuttaa. Kiitos asiakas!

5. KUVAUS JA NÄYTÖSPUVUT: VÄRJÄTYT JA MAALATUT PUVUT

 

Puvut ovat kierrätysmateriaaleista valmistettu osa hääpukumalliston pukuja. Pukuja voi värjäyttää ja koristella jo mittatilauksen vaiheessa tai valkoisen jo valmiin hääpuvun jälkeen muokattuna.

Kaksi erilaista pukua koossa S36 sekä XXL52.  Malleina Suvi ja Anna.  Kuvaaja Agnetha Lensch

 

pinkit lehti korvakorut kierrätyskorut sinivuokkoMaalattu värjätty hääpuku design sinivuokko ompelimo (4).

Maalattu värjätty hääpuku design sinivuokko ompelimo (4) Maalattu hääpuku design sinivuokko ompelimo (5) Maalattu ja värjätty hääpuku vaatteiden mittatilaus. Maalattu ja värjätty hääpuku vaatteiden mittatilaus. maalattu värjätty hääpuku maalattu värjätty hääpuku maalattu värjätty hääpuku Maalattu värjätty hääpuku design sinivuokko ompelimo (4) maalattu värjätty hääpuku ompelimo sinivuokko. maalattu värjätty hääpuku ompelimo sinivuokko. maalattu värjätty hääpuku ompelimo sinivuokko hääpuku mittatilauksena sinivuokko ompelimomaalattu hääpuku work in progress

 

6. HÄÄPUKU MAALAUS

 

Asiakas halusi hääpukuun väriä häiden jälkeen maalauksella. Hän oli nähnyt Hääpuku maalaus nro 1 (ylempänä) kuvista ja halusi viininpunaisen sävyn, muttei niin selkeää rajaa ylös. Samalla valmistin hänelle viininpunaisen sifonkihuivin, jonka väri sointui hyvin puvun maalauksen väriin. Nuppu Salmioranta soitti baritonitorvea ja esiintyi Radion Sinfonia orkesterin nuorten solistien konsertissa Musiikkitalossa 3.5.2024. Puku on 100%tekokuituinen ja maalaus kestää vettä.

 

Vanha hääpuku sai maalauksen helmaan väriä hääpukuun.Vanha hääpuku sai maalauksen helmaan väriä hääpukuun.Hääpukuun väriä maalauksella. Valkoinen hääpuku helmassa maalaus.

Asiakas esiintyy Radion sinfonia orkesterin nuorten solistien konsertissa. Asiakas esiintyy Radion sinfonia orkesterin nuorten solistien konsertissa. Asiakas esiintyy Radion sinfonia orkesterin nuorten solistien konsertissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hääpuku värjäys ja maalaus kyselyissä ota yhteyttä sähköpostilla info@sinivuokko.fi. Tehdään unelmistasi totta ja vanha hääpuku käyttöön!

Seuraatko Sinivuokkoa Instagramissa?

 

Ompelimo Instagram ja Sinivuokko-korut ovat omilla tileillään. Käy kurkkaamassa pukuihin liitettyjä videoita.

Jaa tämä artikkeli