Ompelimo yrittäjä helsingistä.

Yritys tarina

Tervetuloa luonnon inspiroimaan maailmaan ja unelmoimaan vastuullisesti. Tämä on yhden naisen yritys tarina.

 

Yritys tarina.

Design Sinivuokko on yhden naisen yritys, jonka perusti Sini Eronen.

Sinivuokko nimi tulee yrittäjän omasta nimestä. Vuokko on hänen toinen nimensä. Siitä Sinivuokko nimi oli luonnollinen valinta yritykselle, jolla on vihreät ja vastuulliset arvot.

”Uskon siihen, että materiaalien alkuperän ja luonnon inspiraation innoittamana tuotteeksi. Minulle on merkitystä luoda jotain, ei vain kaunista, vaan tarinaa, jota haluan jakaa. Materiaaleilla on vanha, entinen elämänsä. Haluan jakaa luonnon näkemisen silmilläni muotoiltuna tuotteeksi. Oman muotoni.”

Voisinko sanoa että, ryhdyin yrittäjäksi hiukan vahingossa, miettimättä juurikaan eteenpäin, mitä olen perustamassa.

Yritys tarina, jota ei oltu mietitty tai suunniteltu loppuun.

 

Olen persoonana tekijä ja mennyt usein eteenpäin ilman ihmeellisempää miettimistä. Avoimin mielin ja ottanut vastaan mitä työrintamalla oli.

Olin tehnyt erilaisia vaatteiden mittatilaus- ja korjausompelu töitä vuodesta 2007 lähtien, niin yrityksille kuin yksityisille. Sain hyvän koulutuksen materiaaleihin ollessani kaksi vuotta töissä kangaskaupassa vuosina 2007–2009. Kokemusta oli itse työstä, muttei oman yrityksen pyörittämisestä. Ja näin jälkeenpäin voisin sanoa, että työ tekijäänsä opettaa.

Tein vaatteiden mittatilaustöitä opiskeluiden aikana palkalla eri projekteina, mikä oli hieno kokemus. Esimerkiksi ravintolan työvaatetukset teeman mukaisesti,  hääpukuja ja juhlapukuja. 

TYLLI UNELMIA JA KUKKIA

Perustin yrityksen ompelimon 2016 keväällä oman kotini tiloihin.

Siitä syntyi rekisteröity tuotemerkki Sinivuokko ja arvot koko yritykselleni on ollut alusta lähtien selvät.

… Piti vain jatkaa tekemistä, kertoa yritys tarinaa sitten myöhemmin.

design-sinivuokko-ompelimo-atelje-inspired by nature luonto metsä

Minulla ei ollut täyttä suunnitelmaa tulevaisuudesta mitä kaikkea voisin tehdä ja kantaako luomani työpaikka ollenkaan. Vuonna 2016 ensimmäiset kuukaudet olivatkin uuden opiskelua ja omalta osaltaan lievää haahuilua.

Halusin kuitenkin jotakin, mitä en osannut edes kuvitella, missä olen tänä päivänä. Pikkuhiljaa aloin ymmärtämään oman osaamisen ja kyvyn tehdä bisnestä.

Puolentoista vuoden päästä huomasin, ettei kotini ollut enää koti, jossa voisin rauhoittua työpäivän jälkeen. Kaksiostani oli muuttunut työpaikka, jossa oli lisäkseni kahdesta kuuteen työharjoittelijaa vuodessa. Asiakkaita oli kertynyt riittävästi viidennen kerroksen kerrostalo huoneistoon, jossa otin asiakkaita vastaan ajanvarauksella. Mielessäni oli käynyt useasti liiketilan vuokraamisesta.

Perheenjäsenet ja ystävät alkoivat olla huolissaan.
Ymmärsin tuolloin kesällä 2018, nyt on oikeasti etsittävä liiketila. On kokeiltava siipiä uudelleen ja kasvettava. Näin ei voi jatkua. Oli vain uskallettava ottaa toinen, uusi askel ylöspäin portaissa, johon olin menossa.

Arvioin uudestaan oman haluni tehdä tätä työtä ja huomasin että olin onnellinen siitä mitä tein.

Nälkä kasvoi syödessä. Halusin kehittyä ja rakentaa yritystä vakaammaksi.
Minulle oli koko ajan selvää oman osaamisen, arvojen ja vision toteuttaminen.
Halusin vapaasti määrittää sen, mitä teen, milloin teen, miksi teen ja missä teen. Tosin liiketilan avaamiseen vaadittiin aukioloajat, jotka olivat ”pakolliset” työaikani.

Yrittäjyys merkitsee minulle sitä, että olen pystynyt toteuttamaan omia unelmiani ja tekemään merkityksellisiä juttuja oman yrityksen kautta. On tärkeää, että voin tehdä esimerkiksi hyväntekeväisyyttä, muuttaa ihmisten ajatuksia pikamuodista ja luoda kestävämpää huomista.

 

Olin nuorempana kohtuuton kuluttaja pikamuodin saralla. Tein vaatekaupassa töitä, jossa vaatteet eivät olleet nähneet eettisyyttä. Kaukana siitä. Vastapainoksi nautin myös kirpputoreilla hengailusta, niin ostajana kuin myyjänä.

Kirpputoreilta löydöt saattoivat olla 30 vuoden takaa vintage- vaatteita.

Nyt kymmenen vuotta takaperin huomasin enemmän kiinnostuvani kiertotaloudesta ja uusiokäytöstä. Heräsin ja silmät avautuivat ihmisten äärimmäiseen kuluttamiseen ja muuhun pintaliitoon. Tähän herätykseen oli suuri vaikutus Aasian reppureissu matkani, jossa olin 5kk.

Tämä on iso ja tärkeä aihe -Vastuullisuus-Eettisyys-Ekologisuus.

”Ei kasvua, ilman takapakkia.”

Rakkaus yritykseen voittaa kaiken ja kovalla työllä voittoon:

”Se on jännä, kuinka ensin olet melkein luovuttamassa, mutta saat hetken päästä sisältä taistelijan tunteen ja päätät että vielä kerran yritetään”

Yrittäjän uran haasteita ovat olleet pinnalla pysyminen. Niin henkisesti kuin fyysisesti.  On ollut hetkiä kun on halunnut heittää sakset nurkkaan ja lopettaa, jolloin olisi voinut pakkaa kamat ja laittaa pillit pussiin. Luovuttaa. Se olisi ollut helpointa.

Nukuttujen öiden jälkeen ja taas tunne työhön voitti ja rakentui iso halu voittaa.

Periksiantamaton unelmointi on pitänyt minua pystyssä. On vain uskallettava ottaa toinen, uusi askel ylöspäin portaissa, johon olen menossa. Uskoa siihen mitä tekee.

Sisulla ja kovalla uskolla kuitenkin tulevaan on menty ja sama asenne on edelleen. Aloitus kuukaudet ja jopa vuodet oli ajoittain hankalia. Vaikeissa tilanteissa uskon ratkaisun löytymiseen ja siihen, että kovalla työllä pääsee voittoon.

Sitoutuminen ja halu voittaa vaikeudet ovat korkeassa asemassa silloin kun miettii vaihtoehtoja.

”Polkujesi eteen tulevat kiven järkäleet saattavat hidastuttaa, mutta ei pysäyttää. Muistuttelen itselleni, miksi haluan jatkaa ja mikä se voima on mistä se kumpuaa. Muokataan tulevaisuutta. Kestävämmäksi huomiseksi. Yhdessä.”

Jälkeenpäin voisin sanoa, että joskus polullesi tulee vastoinkäymisiä, joiden yli mentäessä tapahtuu ne yritys tarinan parhaat asiat.

Intensiivisen etsimisen ja lukuisten liiketilojen jälkeen elokuussa 2018 löysin yritykselleni täydellisen tilan ja nimet laitoin paperiin.

Edessä oli remonttia ja seinien kaatamista ja maalausta. Arvioin tuolloin, että pääsen avaamaan kaupan marraskuussa 2018.
Siivotessamme keittiötä, tilasta löytyi kosteusvaurio, joten alkoi heti keittiön lattian kuivatus. Tämän seurauksena päätettiin uudistaa myös vanha wc.

Tuli kuitenkin kiire kaiken sen lisä työmäärän takia. Harmikseni, kaupan avaaminen siirtyi kuukaudella.
Liikkeen takaosan wc ja keittiö tilassa humisivat vielä kuivaajat joulukuunkin, mutta se ei onneksi joulukuussa työn teon aloittamista haitannut. Tammikuussa koko remontti oli tehty.

design-sinivuokko-ompelimo-atelje-inspired by nature luonto metsä

Tilaan tuli uuden uusi keittiö ja wc. Yrittäjällä sydämet silmissä onnellisuudesta.
Olin kiitollinen. Unelmani, joka tuntui kaukaiselta vielä hetki sitten, tuli vihdoin todeksi.

Avajaiset olivat joulukuussa 2018 ja sillä tiellä ollaan, samassa liiketilassa.

 

”Yhdessä eteenpäin- Kestävämpi huominen”

Verkostoituminen on erittäin tärkeää.

On ihanaa nähdä suositteluja, avunantoa, vastavuoroin toistensa jalustalle nostoa. On helpompi tehdä ja mennä yhdessä kuin yksin. Vaikka yksin teen yritykseni päätökset ja vastaan omasta hyvinvoinnistani ja kouluttautumisesta. On kuitenkin hienoa, että voidaan jakaa kollegoiden kanssa asioita.

Suurin voimavara on ollut muut yrittäjät ja heidän ystävyytensä ja rehellisyytensä. Rehellisyys on tärkein asia, joka kantaa pitkälle kivijalka perustan pohjalle rakennetuista vahvoista arvoista. Viiden yrittäjävuoden aikana on tullut vastaan monta tyyppiä, joiden kanssa yhteistyö ei ole toiminut.  Nykyään aika nopeasti sen huomaa, ettei tekeminen ole rehellistä.

On tärkeää olla oma visio ja kasvattaa omaa juttuaan. 

Uskoa itseensä ja tekemiseensä. Ne kasvattavat hedelmää. Yhteistyö, vuorovaikutus ja positiivinen asenne. Niillä mennään, jatkossakin. Rehellisesti.

Omasta kokemuksestani voin kertoa, että käsityöalalla on paljon töitä, oikeastaan tekijöitä tarvittaisiin lisää. Kyse onkin siitä, oletko valmis tekemään töitä.

Tulevaisuuden koneistaminen ei ole uhkana käsin ompelijan työlle. Käsityötä arvostetaan ja siitä maksetaan tekijälle oikea palkka. Kiitos asiakkaat suomalaisen työn arvostamisesta.

Nyt vuonna 2021 takana on Korona-vuosi ja tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Usko on kuitenkin luottavainen tulevaisuuteen tällä yritys tarinalla.

Vaatteiden mittatilaukset kierrätysmateriaalit. Kierrätetyt kankaat design sinivuokko

Sinivuokko on olemassa, jotta asiakkaat saavat uniikkeja mittatilauspukuja ammattitaitoisella palvelulla. Korjatakseen rikkimenneet tai muokkauksen tarpeessa olevat vaatteet. Luoda kauniita tuotteita kierrätysmateriaalista. Tulevaisuuden näkymä on edelleen kestävän kehityksen arvoissa. Vastaamme kuluttajien kysyntään.

Tämä yhden naisen yritys tarina jatkuu ja jatkaa polullaan.

Kestävämmän ja vahvan huomisen puolesta, luonnon inspiroimana. Tuotteet, joilla on tarina.

-Yritys tarina-

Sinivuokko kertoo tarinan vahvoista ja herkistä. Ketkä puolustavat sitä, mihin uskovat.

SINIVUOKKO- rakastaa yksinkertaista, värikästä ja ajatonta muotoilua. Korut ovat suunniteltu jokaiseen hetkeen sopivaksi, spontaaneille persoonille, jossa yhdessä hetkessä olet menevä bisnesnainen ja toisessa hetkessä lenkkipolulla koiran kanssa. Ajaton ja yksinkertainen muoto ja korujen keveys korostaa käyttäjänsä tyylikkyyttä niin arjessa kuin juhlassa.

Dare to be you. Vastuullisesti.

Ajatellen kestävämpää huomista.

#showyournature

Choose your attitude

– SINIVUOKKO  –

Seuraatko Sinivuokko korutiliä Instagramissa?   

Seuraatko Sinivuokko ompelimon Instagramia?

Istuta juuresi kestävämpään huomiseen ja tilaa tästä uutiskirje.

Tästä takaisin Blogi osioon, josta löydät kaikki artikkelit.

 

-Yritys Tarina-

Jaa tämä artikkeli