Hääpuku muokkaus muokkausompelu

Hääpuku muokkaus

Moni hääpuku tarvitsee pienenpää tai suurempaa korjausta istuakseen täydellisesti tai vaihtoehtoisesti unelmien puvun saa teettämällä.

Nyt kun tätä luet ja häänne ovat ensi vuonna, vuoden päästä, suosittelen lämpimästi miettimään mittatilauspuvun teettämistä puvun oston ja muokkauksen sijaan. Sinivuokolta sen saa ekologisesti ja vastuullisesti kierrätysmateriaaleja käyttäen.

HÄÄPUKU MUOKKAUS JA KORJAUSOMPELU:

 

Vaatteiden korjaus- ja muokkausompelu voidaan määritellä vapaasti eri materiaalista valmistetun tuotteen korjaamiseksi tai muokkaamiseksi, tavoitteena muuttaa kokoa tai mallia. Kyse on siis vaatteen uudelleen muokkauksesta, jotta se toimisi käytössä aikaisempaa paremmin.

Käytännössä muokkausompelu tarkoittaa kavennuksia, levennyksiä, lyhennystä, pidennystä, vetoketjujen vaihtoa tai muita vaatteen päivityksiin liittyviä töitä.

Materiaalituntemus, raaka-aineet ja niiden ominaisuuksien tuntemus auttaa taitavaa ompelijaa loihtimaan vanhasta uutta.

Ompelijan työssä tarvitaan luovuutta ja visuaalista silmää eli miten asu tulee toimimaan asiakkaan mittasuhteiden mukaan. Ei ole ihan sama mihin vaatteen vie, ompelimoissa on hurjasti eroja laadun kanssa.

Ompelijan taitotaso usein mitataan haastavimmissa töissä, silloin kun halutaan saada aikaan uutta ja erilaista, antamalla niin sanotusti vapaat kädet kuitenkin budjetin sisällä pysyen muokkaamalla ”vanhasta uutta”.

Täältä löydät suuntaa antavan hinnaston.

Sinivuokko on pienentänyt ja lyhentänyt vapaasti sisään tulleita walk in-aukioloaikoja huomattavasti vuosien saatossa.Hääpuku muokkaus muokkausompelu Ajanvarauksella pystyn palvelemaan asiakasta parhaiten ja tämä myös helpottaa omaa työtäni organisoimalla työpäivän napakasti, sillä kaikki työt on kyettävä tekemään laadukkaasti ja virheettömästi myös kiireessä.

Tällöin yrittäjän ajanhallinta ja työn organisointi työpäivän aikana pysyy hyvin hallussa sillä, jokainen teistä asiakkaista on tärkeä ja ansaitsee tulla kohdatuksi yksilöllisesti.

Suurimman osan viikosta liikkeen ovet ovat lukossa, mutta puhelimen soidessa pyrin mahdollisuuksien mukaan aina vastaamaan.

Palvelu aikoja pyrin tarjoamaan kaikille palvelua haluaville, mutta toimitusajat vaihtelevat kysynnän mukaan. Sähköpostia lähettämällä tai soittamalla saat kuitenkin aina tiedon, millä aikataululla ehdin auttamaan.

Ompelimossa ammattilainen sovittaa vaatteet kanssasi ja antaa ammattitaitoiset vinkit, miten vaate saadaan istumaan hääpuku muokkausompelulla.

 

Sovitusaika on myös työaikaa, se sisältyy hinta-arvioon. Pöydällä katsottuna hinta-arvio on veloitukseton, eli voit rauhassa miettiä haluatko jättää vaatteet ompelimoon työstettäväksi.

Isompiin töihin esimerkiksi hää- ja juhlapuvun korjausompeluun tulee varata ensimmäinen sovitus, jossa katsotaan tarvittavat muutokset sekä niiden kustannusarvio.

Hääpuku muokkausompelu

Ota mukaan hääpuku muokkaus sovitukseen

  • Kengät (Tai ainakin tieto paljonko korkoa on tulossa kenkiin)
  • Otan mitat alusvaatteisillaan tai kevyt paita ja leggingsit päällä. Vaikka puvun alle ei tulisi erillisiä rintaliivejä, otan mitat rintaliivien päältä rintakorkeuden takia. Liivit voivat olla periaatteessa mitkä vaan, mutta parhaimmat olisivat toppaamattomat ja mahdollisimman luonnolliset. Ainoastaan urheiluliivit ovat sellaiset, ettei kannata laittaa päälle. Ne ovat usein liian napakat tähän tarkoitukseen.
  • mahdollinen alushame

MITÄ PUKU ON SYÖNYT?

Varsinainen korjaustyö aloitetaan tutustumalla tarkemmin vaatteen rakenteisiin, kurkkaamalla puvun sisään tunnustelemalla saumat ja rakenteet ja arvioimalla työhön menevää aikaa.

Pyrin toteuttamaan korjaukset mieluummin aina vähintään päivää aikaisemmin, jotta kaikki on varmasti kunnossa ennen hakupäivää. Hakupäivänä, ennen puvun luovutusta tarkastetaan asiakkaan kanssa yhdessä, että kaikki on kunnossa puvun istuvuudessa.

 

Puvun istuvuus tarkoittaa ryhdikästä, tasapainoista ja mukavan tuntuista vaatetta päälläsi.Hääpuku muokkausompelu

Puvun sovitus tarkoittaa ompelijan luona käyntiä, puku saadaan muutetuksi siihen kuntoon, että

  • puku ei kiristä
  • puku ei putoa päältä
  • puku myötäilee vartalon muotoja
  • puvun helma ei estä liikkumista.

Toisin sanoen, hääpuvun ja minkä tahansa juhla-asun sovituksessa vaate pyritään muuttamaan kunkin vartaloon sopivaksi hyvällä tavalla.

Korjaukset saattavat olla hyvinkin tärkeitä, joten jätä budjetissasi hiukan ylimääräistä ompelijan työlle.

MINKÄLAISIA HÄÄPUKU MUOKKAUS MUUTOKSIA?

Tyypilliset hääpukuihin liittyvät muutokset ovat

  • lyhennys
  • sivukavennukset
  • olan nosto

Nämä edellä kuvatut hääpuku muokkaus muutokset ovat niin sanottuja perustoimenpiteitä, jotta liikkuminen olisi vaivatonta, olkaimet pysyvät paikoillaan, selän puolella ei ole turhia ryppyjä, puku istuu vyötäröltä ja rintojen kohdalta hyvin.

Muutoksilla varmistetaan se, että hääpukusi sopii sinulle täydellisesti, täyttää kaikki vaatimuksesi ja mikä tärkeintä, puvussa on mukava olla ja se saa sinut tuntemaan itsesi kauniiksi ja häikäiseväksi suurena päivänäsi.

Hyvin istuvan puvun tulisi siis tukea ja muotoilla, korostaa ja täydentää vartalon muotoja ja olla riittävän pitkä peittämään kengät, mutta ei liian pitkä, jotta et kompastu helmoihin.

Hääpuku ostoksilla kannattaa siis olla tietoinen muutoksista, joita saatat tarvita, jotta voit huomioida kustannukset pukubudjettiisi.

Laajempia muutoksia voidaan tehdä, kun budjetoit muutoksille tarvittavan ajan ja sovitusmäärän.

Laajempia muutoksia voivat olla esimerkiksi uudenlaiset hihat, olkaimet, laahus tai sen poisto, vetoketjun vaihto nyöritykseen, pitsityöt ja helmikoristelut.

Joskus voi riittää vain pienten ongelmakohtien ompelu, joista tyypillisimmät ovat puuttuvien nappien ompelua tai pienten häiritsevien langanpätkien siistiminen.

 

Muokkauksen tarvittavasta ajankohdasta ja sesongista riippuen hääpuku muokkaus korjausompeluun on hyvä varata 1-3 kuukautta, sovituksia on yleensä 0-2 kertaa.

Varaathan pukusi muokkausajan hyvissä ajoin, ompelimossa on sesongin mukaan pitkät jonot, jotka jo täyttyvät helmikuussa saman vuoden syksyyn asti. Nopeammat ovat varmistaneet ja varanneet jo edeltävänä vuonna oman aikansa.

Sinivuokkoon tullaan jopa parin tunnin ajo matkan päästä sekä ulkomailta asti. Kiitos!

Autan sinua mielelläni ja ymmärrän täysin, että joskus tulee kiire ja aikataulut eivät ole puolellasi, siksi kannattaa soittaa tai laittaa sähköpostia kiireellisimmissä töissä. Työllistän alihankkijoina toisia ompelijoita, joten usein saamme myös sinun kiireelle ison avun.

 Hääpuku muokkaus asioissa ota yhteyttä info@sinivuokko.fi 

Lämpimästi tervetuloa!

/Sini

SEURAA SINIVUOKKO OMPELIMOA INSTAGRAMISSA 

Jaa tämä artikkeli