SINIVUOKKO vastuullinen kotimainen korumerkki

SINIVUOKKO- Vastuullinen korumerkki

Rekisteröity tuotemerkki Sinivuokko.

Sinivuokko kertoo tarinaa vahvoista ja herkistä naisista. Ketkä puolustavat sitä, mihin uskovat.

Dare to be you.

Vastuullisesti.

Ajatellen kestävämpää huomista.

#showyournature

Sinivuokko tuotteiden jokainen kulma ja kaarre koruissa on valmistettu käsin intohimolla ja rakkaudella työtä kohtaan. Niin suunnittelussa, kuin valmistuksessa voit tuntea lempeän tuulen vireen, raikkaan luonnon sekä suomalaisen designin ja työn. Kevyet materiaalit koruissa takaavat mukavan käyttökokemuksen.

Sinivuokko tuotteet valmistetaan suurella rakkaudella alusta loppuun käsin.

Materiaaleina käytetään kierrätettyjä vegaani pohjaisia kankaita sekä nahkaa. Ompelimon ja jalkineteollisuuden ylijäämä nahkaa sekä suomalaista poron ja lampaan nahkaa.

Sinivuokon DNA- on kierrätysmateriaalit, suomalainen nahka, Avainlippu-merkki, tieto materiaalien alkuperästä, suomalaisuus, eettisyys, ajattomuus sekä zero waste-käyttö. Esimerkiksi verkkokaupasta löydät jokaiselle tuotteelle ja värille materiaalin alkuperän. Sinivuokko käyttää ompelujätteet uusiksi. Myös pakkaus tarvikkeet ovat jo uudelleen käytetty.

Tuotteiden valmistusprosessi kierrätysmateriaalia käyttäen:

Kierrätysnahat leikataan vanhoista rikki menneistä tuotteista, joita halutaan käyttää uudelleen. Nahka pestään aina, koska ihossa oleva rasva on saattanut jäädä kiinni aikaisemmassa käytössä. Nahka kuivatetaan venyttämällä uudestaan muotoonsa. Silitetään suoraksi. Näin materiaalit ovat valmiit käytettäviksi uusiokäyttöön hygieenisesti vaatteiksi tai koruiksi. Tuotteet työstetään ja leikataan käsin.

”Tilaan korujen osat suomalaisista vastuullisista tukuista turvaamaan materiaalien oikeellisuuden ja allergiaherkkyyden. Koruissa käytetään ruostumatonta terästä eli kirurginterästä, joka on erittäin allergiaystävällinen. Olen itse herkkä korujen metalleille ja ruostumatonta terästä on turvallista käyttää. Siksi valitsin tämän mallistoon viisi vuotta sitten.”

-Sini kertoo.

”Olen erittäin kiitollinen ja ylpeä vastuullisesta Sinivuokko-tuotemerkistä, jonka arvot ja vastuullisuuden haluan pitää jatkossakin korkeimmalla jalustalla.”

– Sini jatkaa.

Sinivuokko tukee #slowfashion hidasta muotia ajatusmallia. Tuote, joka kestää sekä käyttöä, että aikaa. Malliston tavoitteena on olla niin ajaton kuin mahdollista, jotta koruja voisi käyttää vuodenajasta ja vuodesta toiseen.

On kestämätöntä ajatella tarvitsevansa koko ajan uutta. Ajatusmallina laatu, materiaali ja kestävyys. Kuluttajat ovat yhä tiedostavampia tuotteiden tekijöistä, missä tehdään ja mitä tehdään. – Vastuullisempaa on kuluttaa ja tiedostaa mistä materiaalit ovat peräisin, millaista työvoimaa käytetään ja missä tuotteet valmistetaan.

Siksi Sinivuokko haluaa tehdä tuotteita vastuullisesti kierrätysmateriaaleja käyttäen, roskasta uutta, suomalaista työtä tukien sidosryhmissä sekä käyttää suomalaista nahkaa ennemmin kuin ulkomailta tuotuna. Avainlippu merkin – Osta työtä Suomeen arvoilla, jotta työllistetään suomessa ja verorahat jäisivät Suomeen.

Avainlippu merkki on myönnetty Sinivuokolle vastuullisesta suomalaisesta työstä. Jo neljättä vuotta putkeen. https://suomalainentyo.fi

Myös Osta vastuullisesti-sivusto ovat kuratoineet Sinivuokko- tuotteet. Pääsimme mukaan Vastuulliseen valikoimaan. https://www.ostavastuullisesti.fi/

Kiitos, että valitsit Sinivuokon.

Kestävämmän ja vahvan huomisen luonnon inspiroimana.

Verkkokauppaan pääset tästä www.sinivuokko.fi

Sinivuokko-kivijalka liike sijaitsee Helsingin Pikku-Huopalahdessa

Jaa tämä artikkeli